Testler > EKYS Mevzuat Deneme Sınavı > Mevzuat Deneme Sınavı - 1
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre il idare kurullarının gerek birinci ve gerek ikinci derecede verdikleri kararlar aleyhine aşağıdakilerden hangisine ilgililer tarafından itiraz olunabilir?
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangisi bu kanun metninde yazılı olan "Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden" biri değildir?
1982 Anayasası’na göre siyasi partilerin mali denetimi aşağıdakilerin hangisi tarafından yapılır?
I. Uyarı
II. Kınama
III. Aylıktan kesme
IV. Kademe ilerlemesinin durdurulması
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre aday memurun yukarıdaki cezalardan hangisini yada hangilerini alması halinde Devlet memurluğu ile ilişkisi kesilir?
3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'a göre Dilekçe, konusuyla ilgili olmayan bir idari makama verilmesi durumunda, bu makam tarafından yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre; "Kanunlarda yazılı haller dışında Devlet memurunun memurluğuna son verilmez, aylık ve başka hakları elinden alınamaz." maddesi aşağıda yazılı olan genel haklardan hangisi ile ilgilidir?
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre "Kamu kurum ve kuruluşlarını temsile ve bütününü sevk ve idareye yetkili olanlar ile bunların yardımcılarını" şeklinde tanımlanan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'a göre memurların suçu iştirak halinde işlemesi durumunda, yargılanacakları mahkeme hangi usule göre belirlenir?
1982 Anayasası'na göre yönetmeliklerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre; devlet organlarının özel eğitime ve korunmaya muhtaç çocukları yetiştirmek için özel tedbirler alması Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden hangisinin bir gereğidir?
I. Bir ilçenin başka bir il'e bağlanması
II. Köy yerinin değiştirilmesi
III. İl sınırlarının değiştirilmesi
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na göre yukarıdakilerden hangisi/hangileri Cumhurbaşkanı onayı ile yapılır?
I. Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir.
II. Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni verilir.
III. Memura kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine dokuz gün izin verilir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ''mazeret izinleri'' ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangileri doğrudur?
Sonuçları Al | Tekrar Başlat | Benzer EKYS Mevzuat Deneme Sınavı |
NOT: Testlerin cevabını görebilmek için soruya ait şıklara tıklayınız.
Sorular iyi idi.Teşekkürler