Üye Girişi Şifremi Unuttum Üye Ol Foto Galerisi Video Galerisi İletişim

KPSS GY - GK - Eğitim

Adaylık Kaldırma Sınavı

Müdür ve Müdür Yard.

MEB- Görevde Yükselme

Yurtdışı Öğretmenlik Sınavı

Testler > Tarih > Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Testi - 3

Soru 1
Basmacı Harekâtı aşağıdaki milli hükümetlerden hangisinin Sovyetler tarafından işgali ile başlamıştır?
Soru 2
Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya savaşı öncesi Mihver devletler olarak anılan devletlerden değildir?
Soru 3
I. Montrö Sözleşmesi
II. Hatay’ın anavatana katılması
III. Milletler Cemiyetine giriş
Yukarıdakilerden hangileri revizyonizm (var olan düzenin değiştirilmesi) politikası sonucu meydana gelmiştir?
Soru 4
Lozan’dan sonra Türkiye ile Yunanistan arasındaki mübadele sorununun çözümünde Venizelos’un Türkiye ziyareti buna mukabil İsmet İnönü’nün Yunanistan ziyareti ile başlayan sıcak dostluk aşağıdaki gelişmelerden hangisini doğurmuştur?
Soru 5
Montrö Boğazlar Konferansında Boğazlarda kendisine üs verilmesini isteyerek Türkiye’nin Boğazlar konusundaki hak iddiasını reddeden ülke aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 6
I. Brest Litovsk II. Moskova III. Kars II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye - Sovyet antlaşmalarından hangileri aleyhinde Sovyetler istekte bulunmuştur?
Soru 7
I. Sovyetler karşısında yalnız kalmamak
II. Savaş sonunda ekonomik yardım almak
III. Savaş sonunda uluslararası örgütlerde olmak
Yukarıdakilerden hangileri Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’nda Mihver Devlerine Savaş ilan etmesinin nedenlerindendir?
Soru 9
Türkiye II. Dünya Savaşına katılmadığı halde savaşın sonucundan etkilenmiştir. Eli Silah tutan erkek nüfus 6 yıl boyunca hazırda bekletilmiştir. Bu durum:
I. Ekonomi ve üretimin olumsuz etkilenmesi
II. Nüfus artışının olumsuz etkilenmesi
III. Okuma - yazma oranının olumsuz etkilenmesi
gelişmelerinden hangilerine neden olmuştur?
Soru 10
Aşağıdaki örgütlerden hangisi II. Dünya savaşının çıkmasını engellemek için kurulmuştur?
Sonuçları Al Tekrar Başlat Benzer Tarih Testleri

NOT: Testlerin cevabını görebilmek için soruya ait şıklara tıklayınız.

Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen ;)

Yeni Üyelik  |  Şifremi Unuttum

Üye çıkışı yapmak istediğinize emin misiniz?

Evet Eminim